Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen
Ventilatie

Woningen van vroeger zijn veel slechter geïsoleerd en hierdoor kwam er voldoende lucht de woning binnen langs allerlei kieren en spleten, waardoor een ventilatiesysteem niet nodig was. De laatste jaren wordt er echter meer aandacht besteed om onze huizen alsmaar beter en beter te isoleren. Dat is natuurlijk zeer goed nieuws voor het milieu en onze energie factuur..

Langs de andere kant heeft het alsmaar beter isoleren van onze woning ook een negatieve zijde, ons binnenklimaat, zeker wanneer we niet voldoende ventileren. De vervuilde en/of vochtige lucht van de badkamer, berging, keuken en toiletten die wij produceren kan de woning onmogelijk verlaten en creëren we een ongezonde woning. Daarom is het verstandig om een goed ventilatiesysteem te voorzien om de toevoer van verse en gezonde lucht binnenshuis te garanderen zonder in te boeten aan energieverlies.

Natuurlijk bestaan hiervoor verschillende systemen , wij zorgen er dan ook persoonlijk voor om alle punten te overlopen en een ventilatiesysteem te voorzien die het meest geschikt is voor uw woning.

ECVS biedt u twee verschillende systemen aan: Een C+ systeem waarbij de vuile lucht mechanisch wordt afgevoerd met behulp van een centrale ventilator, de verse lucht wordt dan op zijn beurt aangevoerd via roosters bovenin de ramen. Een D-systeem met balansventilatie en warmterecuperatie. Bij dit D-systeem wordt de vervuilde lucht afgezogen, de verse lucht zal eveneens via een buizennet dezelfde hoeveelheid schone en voorverwarmde lucht terug in de woning brengen. Bij dergelijke systemen worden er geen roosters in uw ramen voorzien.

Stel je vraag